Vierde de eerste Nederlandse corona-patiënt carnaval?

Eerste Nederlandse corona-besmetting net over de Belgische grens.

Donderdag werd in Nederland de eerste corona-besmetting vastgesteld. Het gaat om een 56-jarige ondernemer die kortgeleden in Lombardije (Noord-Italië) is geweest. Hij zit in isolatie in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat hij uit Italië komt, bewijst dat het virus zich op dit moment binnen Europa aan het verspreiden is.

Belangrijk is nu dat men met een contactonderzoek is gestart. Men wil weten met wie de man allemaal in contact is geweest en of hij carnaval heeft gevierd. Bekenden van de man zeggen alvast dat hij deze week op ‘meerdere dagen op verschillende locaties’ carnaval vierde. Als dat zo is, is dat iets om ons zorgen over te maken. Met carnaval zijn er een massa mensen – onbekenden – op de been die ‘closer’ met mekaar omgaan dan op normale dagen. Het is ook nog niet bekend hoe de man terugkeerde uit Italië. Was dat per auto of bus, of met het vliegtuig? De dichtstbijzijnde luchthaven is Eindhoven, die ook door veel Belgen wordt gebruikt.

De Nederlanders zullen de komen de uren op basis van de resultaten van het contactonderzoek en op basis van het mogelijke risico gaan bekijken welke maatregelen er moeten genomen worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More