Vier uur voor einde vensterplicht flikkert NMBS 300 kotstudenten van de trein

“We hebben gewaarschuwd dat de raamregel tot op de laatste minuut zondagavond zou gelden.”

Gisterenavond, vier uur voor het verstrijken van de raamregel, besloot de NMBS om zich onpopulair te maken en de letter van de wet toe te passen. Studenten die van Hasselt onderweg waren naar hun kot in Leuven, stapten daarvoor op de trein naar Blankenberge. In Sint-Truiden hield de trein echter halt en mocht de verwittigde politie de 300 studenten van de trein halen. De agenten zaten zelf verveeld met de zaak, maar ’befehl ist befehl’. De korpschef van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken Steve Provost noemt het een vrij bizarre beslissing. Er werden geen boetes uitgedeeld omdat het niet hun initiatief was. Er kwam een extra trein, maar daar gingen de deuren niet van open en dus was het wachten op nog een trein.

Bij de NMBS begrijpen ze niet waarom er zoveel poeha wordt gemaakt rond dit ingrijpen. “Wij doen ook alleen maar wat de wet ons oplegt”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman van NMBS in ‘Het Nieuwsblad’. “Die schrijft voor dat op de treinen richting kust mensen enkel aan het raam mogen zitten. Ook al waren de meeste passagiers studenten en zouden ze in Leuven of Brussel afstappen, de regel geldt op het hele traject van de trein. Ons personeel in Hasselt had al mensen tegengehouden, maar in Sint-Truiden waren er te veel passagiers opgestapt om de raamregel te kunnen naleven. De treinbegeleider heeft dan de lokale politie gebeld ter ondersteuning.”

Een petje dragen, kan ernstige bijwerkingen geven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More