VIER reanimeert ‘Big Brother’

De moeder aller realityprogrogramma’s keert terug op de Vlaamse tv in 2021.

In 2000 kwam ”Big Brother’ voor het eerst op de Vlaamse televisie.  De format was overgewaaid uit Nederland waar het een jaar eerder een kijkcijferkanon was. Er zouden zes seizoenen volgen, maar het eerste was het enige seizoen dat echt in collectief televisiegeheugen bleef hangen. Ken je ze nog ? Betty Owczarek, Frank Molnar, Steven ‘Spillie’ Spillebeen en Jeroen Denaeghel. En wie was de winnaar? Spillie! Het leverde hem zes miljoen oude Belgische franken op.

De tijden zijn veranderd, zap en je komt minstens één realityprogramma tegen. Toch kiest SBS ervoor om Big Brother te reanimeren. We kunnen ons voorstellen dat het extremer, harder en schaamtelozer zal zijn dan twintig jaar geleden.

Hoe ging het ook alweer? Je stopt een groep wildvreemde mensen – al dan niet met een vrolijke hoek af – in een huis dat vol zit met camera’s en micro’s die elke hoek en alle doen en laten 24 op 24 uur registreren. Weg privacy, weg ook alle contact met de buitenwereld. Nomineer medebewoners voor vertrek en roep ze voor persoonlijke ontboezemingen tot in de dagboekkamer bij Big Brother himself (ene Walter Grootaers bijvoorbeeld). Wie het laatst overblijft, wint en vangt een smak geld.

Geïnteresseerd om mee te doen? Dat kan, VIER zoekt kandidaten voor seizoen 2021. Misschien is deelnemen wel een alternatieve manier om de derde coronagolf door te komen?

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More