Vier onvergetelijke dingen die u morgen moet doen op onze nationale feestdag

Wat doet een mens zoal op een vrije dag die tegelijk de nationale feestdag is? Tenzij u Koning Filip bent, kan u nog alle kanten uit. Hieronder vier door de redactie aangeraden tips. Bij eentje krijgt u zelfs gratis drank als u de naam P-magazine laat vallen.

Fête des Belges

Wat? Feest in Domaine Brut, de met voorsprong mooiste zomerbar van het land in Torhout. Zelfs met de ogen gesloten waant u zich in Marbellaanse strandclubs als Ocean Club of Nikki Beach. Vergis u evenwel niet: de inkom in Domaine Brut is gratis en voor iedereen. Met ook typische Belgische gerechten voor iedereen. Let op de chocoladefontein die boven de beats van dj’s Funktastix, F.R.A.N.K en Gavin Francis probeert uit te komen!
Waarom? Een Belgenfeest in Brussel? Dat is zo cliché, meneer. Dan liever feesten in het landelijke Torhout. Bovendien krijgt u vier jetons gratis als u bij het binnenkomen van het terrein P-magazine vermeldt. Als dat – samen met de aanwezigheid van onze mooie P-hostessen – geen mooi nationaal cadeau is!
Waar? Torhout dus, in het immer sympathieke West-Vlaanderen. Of was het toch Marbella? Nu zijn we helemaal de weg kwijt.

Militaire défilé

Wat? De trotse parade van het vaderlandse leger door de straten van Brussel. En dat onder het goedkeurende oog van koning Filip. Toegegeven, de parade is niet zo indrukwekkend als de concullega’s van krankjorumland Noord-Korea die hebben, maar wij schieten dan ook niet om de haverklap een raket lucht in.
Waarom? Heeft België nog een leger? Reken maar van ‘yes’. In Brussel en Antwerpen ziet u ze (al sinds 17 januari 2015!) door de straten lopen. Maar ons leger is meer dan dat: kijk maar naar de vliegtuigen en gemotoriseerde troepen die voorbijkomen gevlogen en gereden. Om nog maar te zwijgen van de verschillende detachementen (Special Forces Group, artillerie, genie en ontmijning,… ) die parmantig door de straten van onze hoofdstad wandelen. Belgische bombarie!
Waar? Brussel natuurlijk. En dat van 16.00u tot 17.15u van de Wetstraat – waar de koning staat – tot in de Hertogsstraat.

Wavekarting

Wat? Varen op onze eigen Belgische Noordzee. Zonder instructeur! Zonder vaarbewijs! U krijg uiteraard wel een briefing en veiligheidsinstructies mee vooraleer de begeleiders u het ruime sop insturen.
Waarom? Tja, wie kan dat zeggen? Wie dat wil, stapt alleen in een motorboot om helemaal op zichzelf de Noordzeewateren te temmen – u mag uitvaren tot zes Beaufort! Eenmaal op zee gaat u voluit en legt u een parcours af. 100% veilig! Want uiteraard houden de instructeurs een oogje in het zeil!
Waar? De jongens van Wavekarting hebben twee aanmeerplaatsen: eentje in Nieuwpoort en eentje in Cadzand. Zoals het u uitkomt, quoi.

Open training Red Flames

Wat? De vrouwelijke tegenhangers van de Rode Duivels organiseren een open training op het EK in Nederland. De Red Flames trainen in de voormiddag in het oefencentrum van V.V. Rijen. De training is open voor het publiek en de dames maken tijd voor de fans.
Waarom? Het is de eerste keer in de geschiedenis dat onze nationale voetbalvrouwen op een EK staan. U steekt ze dus maar best een hart onder de riem voor de groepswedstrijd tegen Nederland drie dagen later in Tilburg. Bovendien staan wij liever op de foto met Tessa Wullaert dan met Kevin De Bruyne. Sorry, Kevin!
Waar? Aan de Sportparkweg in Rijen in Nederland.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More