Vier keer op rij de Fitste Man op Aarde worden doe je dus zo (video)

In  2016 won Mat Fraser de CrossFit Games door zeven dagen lang uit te blinken in zwemmen, hardlopen, fietsen, gewichtheffen, gymnastiek en nog een deel andere disciplines. 

Dat huzarenstukje deed hij nog eens over in 2017, 2018 en onlangs nog nu in augustus. Hiermee zet de Amerikaan een record met de meest opeenvolgende overwinningen bij de CrossFit Games.

De CrossFit Games 2019 werden gehouden in Madison, Wisconsin, in de Verenigde Staten. Het was dus een thuiswedstrijd dus voor Mat. Tijdens de ‘Fittest Man on Earth’ wedstrijd werden kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid van de atleten op de proef gesteld. In het vierdaagse evenement werd gedurende twaalf wedstrijden bepaald welk van de atleten het beste scoort op alle vlakken.

Fraser moest dit jaar dieper gaan dan ooit tevoren, want hij kreeg namelijk tijdens de competitie een straf voor het laten vallen van een gewicht tijdens een work-out. Desondanks wist zich toch te herpakken en ging er wederom met de titel vandoor, en sleepte daarmee het prijzengeld van 300.000 dollar in de wacht.

Fraser was amper dertien toen hij zijn eerste titel behaalde in het gewichtheffen. Toen de Amerikaan de middelbare school verliet, begon hij fulltime te trainen. Maar datzelfde jaar sloeg het noodlot toe en brak hij zijn rug op twee plekken.

Einde sportcarrière, aldus de dokters. Maar Fraser verstomde de medische wereld door een comeback te maken en de CrossFit Games vier keer te winnen. De Amerikaan kan tot het uiterste te gaan, maar houdt ook rekening met de fysieke limieten van zijn lichaam.

Zijn verhaal is trouwens vastgelegd in een docu-serie die een betere kijk geeft op het trainingsschema, dieet en de persoonlijkheid van Fraser.

Een must see voor iedereen die nood heeft aan een beetje inspiratie als het even wat minder gaat.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More