VHS-cultklassieker ‘Critters’ krijgt eigen tv-serie (video)

Critters was een film die het in het gouden videotheektijdperk heel goed deed op VHS. De prent uit 1986 was eigenlijk bedoeld als een flauw afkooksel van Gremlins. Maar vanwege een sfeervolle setting, leuke personages en wat knullige effectjes bleek het de perfecte B-film te zijn.

Het plot was vrij simpel. Uit een sterrenstelsel, ver weg van hier, ontsnappen een paar gevaarlijke, harige en zeer hongerige monstertjes. Ze vluchten naar de aarde. Op onze planeet komen ze op de boerderij van de familie Brown, in een klein dorpje, terecht. Hier eten de kleine duivels hun buikjes helemaal rond.

Het vierde en laatste deel dateert inmiddels van 1992. Blue Ribbon Content, een dochtermaatschappij van Warner Bros, gaat nu een gloednieuwe serie produceren met deze kleine engerds in de hoofdrol. Critters: A New Binge zal de serie heten. Deze keer gaan ze een school vol tieners terroriseren.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More