Verwees raketgeleerde Wernher von Braun decennia geleden al naar Elon Musk?

De beruchte Duitse raketgeleerde en nazi, Dr. Wernher von Braun, was nauw betrokken bij de plannen van de Amerikaanse militaire organisatie NASA na de Tweede Wereldoorlog. NASA werkt vandaag samen met Elon Musk en lanceerde een raket die tevens een Tesla auto met zich meedroeg.

Wat minder bekend is bij het grote publiek is dat Wernher von Braun kort na de Tweede Wereldoorlog een roman schreef met als titel: Project Mars: A Technical Tale. In zijn roman bestaat er één wereldregering die een expeditie van de aarde naar Mars mogelijk maakt.

Echter, wanneer de menselijke expeditie uiteindelijk aankomt op Mars, ontdekken ze dat er daar al een vreedzame beschaving woont, niet aan de oppervlakte van de planeet, maar ondergronds. Er komt ook iets bijzonders naar voren wanneer het boek rond hoofdstuk 24 beschrijft wie er de leiding heeft over de beschaving op Mars. De regering daar bestaat feitelijk uit 10 mannen en de door hen gekozen leider wordt de Elon genoemd.

Vandaag wordt er verwezen naar dat boek van de Duitse raketgeleerde. Elon Musk wil immers ook naar Mars. Het zou natuurlijk kunnen dat de ouders van Elon Musk dat boek gelezen hebben, en hun zoon naar de Elon van Mars genoemd hebben.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More