Verwar spasmen niet met een orgasme

De Antwerpse procureur vraagt de vrijspraak in het dossier van Uroloog Bo Coolsaet, maar wat te doen met de drie andere klachten ?

“Tot nu toe was het woord tegen woord”, zegt de advocate van de vrouw die een klacht tegen Coolsaet neerlegde. “Maar de jongste dagen hebben zich tien vrouwen bij gemeld met nieuwe klachten tegen hem. Drie van hen hebben ook al een klacht ingediend.”

Gisteren werd met deze nieuwe gegevens geen rekening gehouden en behandelde men enkel de zaak van de nu 28-jarige vrouw die Coolsaet er van beschuldigt haar op 15-jarige leeftijd met een ‘trillend’ seksspeeltje te hebben onderzocht. Advocate Mussche vindt deze ‘toegepaste behandeling’ op zijn minst nogal twijfelachtig.

De procureur zegt niet te twijfelen aan de geloofwaardigheid van het slachtoffer, maar wel aan de context. Volgens hem zou het meisje als 15-jarige in volle seksuele ontwikkeling zijn geweest. “Ze heeft spasmen een eigen interpretatie gegeven en ervaren als een seksuele gewaarwording, als een orgasme”, is de merkwaardige verklaring van de procureur.

Advocaat Kris Luyckx, raadsman van Coolsaet, volgt uiteraard de stelling van de procureur en laat geërgerd weten dat het dossier ‘een groot Bart De Pauw-gehalte’ krijgt. De vergelijking is nogal ongelukkig, want ondertussen zijn er, naar analogie met de zaak De Pauw, reeds 10 andere vrouwen die hun verhaal kwijt willen.

Luycxk, die in een andere toga raadsman is van Child Focus, flirt doorgaans graag met de media,  maar zei nu in het passeren van de TV-camera’s dat hij de ‘commentaar in de rechtbank’ wil houden.

En daar hoort deze zaak ook thuis, in de rechtbank, maar het verhaal van de andere vrouwen misschien ook?

In een gedichten bundel ‘het mooiste woorden boek’ van 2008 vonden we een opmerkelijk gedicht van Bo Coolsaet:

Liefde en kunst zijn beiden grensoverschrijdend,
beiden zijn ze goddelijk,
geschapen uit het niets.

Beiden, de kunstenaar en de geliefden,
geven zich onvoorwaardelijk in het object,
beiden kunnen hierin ten onder gaan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More