Vervelende vragen over gevangenis van Haren voor staatssecretaris Michel

Het gevangenisdorp van Haren wordt vandaag gebouwd en zal uiteindelijk plaats bieden aan 1190 gedetineerden, verspreid over meerdere entiteiten, waaronder 1 arresthuis voor mannen, 1 strafhuis voor mannen, 1 gesloten instelling voor vrouwen, 1 open instelling voor vrouwen, 1 observatie-instelling, 1 psychiatrische afdeling en een medisch centrum. Het nieuwe gevangeniscomplex is bedoeld om de verouderde gevangenissen in Sint-Gillis, Vorst en Berkendael te vervangen.

Door de laattijdige ontvangst van een vergunning (betreffende enkele belangrijke aanpassingen aan het bouwprogramma op vraag van de opdrachtgever), en door de COVID-19 stilstand van maart tot mei 2020, loopt de werf volgens de opdrachtnemer momenteel wat vertraging op.

Sinds juni 2020 zijn ze volgens de opdrachtnemer met man en macht aan een inhaalplanning begonnen die ervoor zal zorgen dat ze medio 2022 dit project kunnen overdragen aan de opdrachtgever (Regie der Gebouwen), de gebruiker (FOD Justitie) en de onderhoudspartij.

Toch is niet alles peis en vree. Dinsdag staat in de Commissie voor Mobiliteit, Overheidsbedrijven en Federale Instellingen immers een vraag op de agenda over dit project. Kamerlid Sophie Rohonyi (DéFI) wil van bevoegd staatssecretaris Michel (Regie der Gebouwen) meer weten over het bekendmaken van het contract voor de gevangenis van Haren en de werfonderbrekingsvergoedingen. Het antwoord van Michel moet meer duidelijkheid brengen.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More