Verrassend, verpletterend en ongewoon

Club Brugge verrijst als een Feniks uit haar as.

We gaven Club geen spreekwoordelijke vijf frank meer na het zieltogend optreden tegen Moeskroen. Wat niet lukte tegen de hekkensluiter, kon blauw-zwart wel tegen Zenit Sint-Petersburg: scoren. Drie nul werd het in Rusland en daarmee verraste Club vriend en vijand.

Beide ploegen voetbalden de laatste tijd met een dip, maar Brugge was scherper en efficiënter. Beweren dat Brugge de minste van de twee losers is, zou de ploeg te weinig eer aandoen. Met de zege is Europees overwinteren een feit, minstens in de Europa League.

Eén naam springt er bovenuit: Charles De Ketelaere, de man die blijkbaar alles kan. Als back, als spits of in de flank, jonge Charles knalt overal. Gisteren speelde De Ketelaere de hoofdrol, scoren en aanleveren. Hij katapulteerde Brugge naar wellicht de grootste zege ooit van een Belgische ploeg in de groepsfase van de meest prestigieuze clubcompetitie ter wereld.

Het kan nog straffer. Met een zege volgende week in Rome is overwinteren in de Champions League mogelijk. Moeilijk, maar met een winning mood is alles haalbaar. En dus is de vraag of Clement enkele spelers zal sparen en dit weekend tegen een sputterend STVV B-spelers zal opstellen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More