Verplichte quarantaine maakt combinatie Tour-Olympische Spelen onmogelijk

Remco, ja. Van Aert, nee ?

Bondscoach Sven Vanthourenhout staat voor een onmogelijke keuze. België stuurt vijf renners naar de olympische wegrit (24 juli), voor de olympische tijdrit (28 juli) mogen twee Belgische renners worden geselecteerd. Maar het IOC heeft aan de nationale olympische comités laten weten dat atleten die deelnemen aan de Spelen de eerste twee weken na aankomst in Tokio in quarantaine moeten. De Tour met de Spelen te combineren wordt daardoor onmogelijk. Tour of Spelen, het wordt kiezen.

Voor Remco Evenepoel geen probleem. Hij zal in 2021 zijn debuut maken in een grote ronde, maar niet in de Tour. Giro of Vuelta dus. De Giro vindt plaats van 8 tot 30 mei. De Ronde van Spanje wordt gereden tussen 14 augustus en 5 september. Dat is ruim voor of na de Spelen, zodat niets een gouden medaille in de weg staat.

Voor Van Aert liggen de kaarten moeilijker. Voor hem is de Tour van 2021 een hoofddoel. Het BOIC probeert bij het IOC nog een uitzondering te krijgen op de regel. Er is een vergadering gepland op 14 januari, met alle medische commissies van de nationale olympische comités.

Alleen het vaccin zou een oplossing kunnen bieden. Maar daar stuiten ze op felle tegenstand van Van Ranst. Die heeft eerder al laten weten dat sporters geen voorrang krijgen. Nu goed, Van Ranst is (voorlopig) nog geen minister. Afwachten dus?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More