Verpleegkundige Ilona Croes: “Coronacrisis is erger dan we beseffen”

Onze P-babe van deze maand is bloedmooi, én ze is verpleegkundige…

Onze fotoshoot die normaliter gepland stond voor onze P-babe voor deze maand, moesten we uitstellen omwille van de coronacrisis. We deden bijgevolg een oproep aan onze lezeressen: wie wil er P-babe April worden, en wie kan ons zelf foto’s aanleveren?

We kregen daar heel wat reacties op. Van Ilona Croes onder andere: “Het zou voor mij april zoveel mooier en leuker maken. Het zou me voor een stukje de coronacrisis doen vergeten. Voor een stukje, want helemaal is niet mogelijk: ik ben namelijk verpleegkundige.”

Mede daardoor leek zij ons de geknipte babe voor deze maand: geef ons eens ongelijk? En helemaal knap aan deze fotoshoot: Ilona maakte de foto’s zelf, met een zelfontspanner. Ze is dus én fotograaf, en model. En ook make-upartieste, eigenlijk.

1

Image 1 of 20

Vertel eens wie je bent?
“Ik ben bijna 34 jaar en 5 jaar getrouwd. We hebben samen een zoontje van bijna 2 jaar. In het dagelijkse leven oefen ik het beroep als verpleegkundige uit. Voor we onze zoon hadden was ik zelfstandig thuisverpleegkundige, maar de vele uren pasten niet meer samen met een gezin, dus koos ik vorig jaar om als prikverpleegkundige bij een labo te gaan werken. In bijberoep ben ik schoonheidsspecialiste, ik heb namelijk mijn eigen zaak: Art by Ilona in Lochristi. Ik doe dit met hart en ziel. Naast mijn jobs en mijn gezin heb ik nog vele hobby’s, zoals koken, zingen, tekenen, voor de lens staan,…”

Hoe ervaar jij de huidige corona-crisis, als verpleegkundige?
“Ik ervaar het als iets beangstigends, het is veel erger dan we zelf beseffen. Wij zien heel veel al verpleegkundige. Op het werk komen we, net als voor de crisis, nog steeds in contact met patiënten die hun bloed moeten laten prikken. We zijn wel goed beschermd, maar toch is er een zekere angst. We moeten ons hoofd erbij houden, elke seconde. Mijn man is ook verpleegkundige, dus we kunnen tegen elkaar ventileren. Het is nodig, een luisterend oor.”

Heb je – als verpleegkundige – nog tips voor onze lezers?
“Ik kan hier een hele waslijst aan tips doorgeven maar dat ga ik niet doen. Ik zou iedereen graag willen meegeven: wees lief voor elkaar, geef mekaar alle liefde en stuur virtuele liefde door naar familie en vrienden, blijf communiceren met elkaar, we hebben de digitale middelen, want door thuis te blijven red je echt wel levens. Dat kan niet genoeg herhaald worden, het is zo belangrijk!”

Wat ging er door je heen toen we je opbelden?
“Mijn dag kon niet meer stuk, Ik was super blij! Stiekem was dit al een droom van jaren terug. Ik ben zo content dat ik de eer krijg om te mogen schitteren als P-Babe van april. Ondanks de crisis, maakt het de maand april af.”

Wat vind je het mooiste aan jezelf?
“Mijn mooiste eigenschap? Dat ik altijd positief ben, en uit iets negatief altijd iets positiefs kan halen, hoe moeilijk dit soms ook is. Mijn patiënten of klanten gaan nooit zien dat ik me niet goed voel, ik blijf altijd lachen.”

Is er iets aan je lichaam dat je zou willen veranderen?
“Eigenlijk niet.. Ik vind mezelf goed zoals ik ben. Iedereen is anders, iedereen is uniek. Innerlijke schoonheid maakt jouw uitstraling.”

Wat is het gekste dat je al hebt meegemaakt tijdens een fotoshoot?
“Zoiets als een camera die ontplofte? Neen grapje. Dat was toch de reclamespot voor een bakker die ik ooit mocht doen. We hebben zoveel koffiekoeken gegeten en gezien, telkens weer opnieuw, dat ik dagen geen koffiekoeken meer kon zien, wat zeg ik: weken… Maar het was zo’n toffe spot! En ja hoor, ik eet terug koffiekoeken ;)”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More