Vernieuwde late journaal geeft kleedsters van VRT grote kopzorgen

Sinds maandag 19 april is VRT NWS met een nieuw laat journaal begonnen. Op weekdagen sluiten Goedele Wachters en Xavier Taveirne afwisselend de nieuwsdag op Eén af.

De VRT heeft duidelijk geld gestoken in het decor. Goedele en Xavier kunnen zich zelfs neervlijen in de eindeloze sofa.

Het vernieuwde late journaal – of kortweg Laat – neemt meer tijd om het nieuws te brengen en uit te leggen. Een aantal nieuwsverhalen wordt uitgelicht en zal door gasten in de studio of via live-verbinding uitgelegd worden. Nieuws in beeld is het vertrekpunt van Het journaal en ook in Laat zal beeld een prominente rol hebben.

Over beeld gesproken. Vroeger konden de ankers zich een beetje verstoppen (en soms was dat ook nodig), maar in het nieuwe decor van het journaal laat kan dat niet meer. Deze ochtend kregen we een telefoontje op onze redactie van een radeloze kleedster van de VRT. “Je hebt gisterenavond misschien ook gekeken (red.: ja), en je kon Goedele in volle glorie bekijken? Voor ons is dat wel een extra uitdaging. Het jurkje of kleedje mag niet te kort zijn anders ziet de kijker met zijn OLED-scherm zaken die beter niet getoond worden.”

Het nieuwe concept van de VRT doet denken aan het late Nieuws van VTM. Dat werd na enkele maanden afgevoerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More