Vermoorde ‘zakenman’ Marcus Mitchell: oplichter in bijberoep

Het assisenproces waarop Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) terechtstaan nadert stilaan de ontknoping. De vraag: hebben ze de Britse ‘zakenman’ Marcus John Maurice Mitchell vermoord?

Vandaag wordt de Brit voorgesteld als een onschuldig slachtoffer, maar dat is niet correct. In de zaak-Kiefer zou Mitchell zeker veroordeeld zijn. Hij richtte immers de Britse vennootschap Stanford Finance Ltd. op, opende een rekening bij de ASLK (nu: BNP Paribas Fortis) en ging zelf het geld afhalen.

Het oplichtingsverhaal rond Werner Kiefer begint in januari 1996. Toen plaatsten Lacote en Van Acker een advertentie in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. Daarin lieten ze weten dat de Amerikaanse (!) groep Stanford in Europa investeerders zocht.

Stanford Finance Ltd. is wel een Britse onderneming die door Marcus Mitchell – vermoord in de nacht van 23 op 24 mei in De Haan – en zijn partner Peter Leonard Jones uit Essex is opgericht.

Lacote en Van Acker gaven zich uit als vertegenwoordigers van Stanford. Een Duitse ondernemingsadviseur  die op zoek was naar kandidaat-investeerders voor klanten van de firma Bercon Consulting Duitsland reageerde op de advertentie.

De adviseur bracht Werner Kiefer, die een mede-investeerder zocht voor de aankoop van de fabriek ‘Steinbach Intermills’ in Malmedy, met hen in contact. Na enkele onderhandelingen werd overeengekomen dat Kiefer één miljoen mark inbracht en Stanford ruim elf miljoen mark.

Mitchell was dus actief betrokken bij deze oplichting. Voor die oplichting van Werner Kiefer werden Lacote en Van Acker op 11 januari 1999 door de rechtbank van Tongeren bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel. Als Mitchell nog leefde, werd hij mee veroordeeld.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More