Verloopt coronacrisis volgens vooropgesteld script?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Dat script van de Europese Commissie is zelfs gewoon online te vinden.

De coronacijfers in ons land zijn niet goed, en daarom worden de maatregelen nog niet versoepeld. Integendeel: de camera’s die eerst voor onze veiligheid dienden, worden nu ingezet om ons op corona-overtredingen te betrappen. Hier en daar zullen binnenkort drones met warmtesensoren ingezet worden, om te zien waar mensen in ‘t grootste geniep te dicht bij elkaar zitten. Over een ‘perimeter’ – het verbod om ons nog buiten een bepaalde straal van onze woonst te begeven – wordt nog nagedacht. Zoals een raadsman het eerder deze week nog met een knipoog zei: binnenkort is het ook verboden om met de auto te rijden, of scheten te laten in ons land.

Volgens Marc Van Ranst komt dat omdat Belgen stoute mensen zijn, volgens een dokter die we vorige week spraken komt dit omdat de besmettings- en hospitalisatiecijfers kunstmatig hoog gehouden wordt.

Allicht ligt de waarheid – zoals dat wel meer het geval is – ergens middenin. Maar wat we nog straf vinden: zowat overal in Europa verloopt de coronacrisis op ongeveer dezelfde wijze. Frankrijk gaat de maatregelen verstrengen. Nederland ook. Over Duitsland lazen we enkele dagen geleden zelfs deze titel: ‘Een laatste wanhopige poging om het virus te verslaan: Duitsland gaat vanaf Kerstmis op slot’. Als we die titel goed begrijpen, dan gaat Duitsland nog één keer in lockdown, en als het virus dààr niet van weggaat, dan houdt het land voorgoed op te bestaan. Of zoiets.

Maar goed. Dat het bij ons niet goed gaat, ligt volgens grapjurk Van Ranst aan ons, stoute Belgen. Dat het ook in Duitsland niet goed gaat, ligt waarschijnlijk niét aan stoute Belgen. En ook niet aan stoute Duitsers, want dat zijn volgens Van Ranst juist heel brave mensen. Je zou je dus kunnen afvragen: waaraan ligt het dan wel?

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More