Verlinden wil Brusselse jongeren en politie samenbrengen via hackatons

Minister Verlinden kreeg naar aanleiding van de zware rellen in Brussel vandaag een aantal vragen hierover in de Commissie.

Verlinden zal in elk geval van haar kant verder initiatief nemen om de dimensie gemeenschapsgerichte politiewerking te versterken in de opleiding, de vorming en de werking van de politie en daarvoor de nodige investeringen te doen.

De minister: “Zoals u weet, lopen er al projecten om de afstand tussen politie en jongeren dichterbij te brengen. Ik zal daar ook verder op inzetten, samen met alle betrokkenen. In dat verband vindt er trouwens op 2 februari 2021 een hackaton plaats om jongeren en politie samen te brengen. Dat is uiteraard geen volledig antwoord op de omstandigheden die we nu gezien hebben, maar ik geloof er ook sterk in dat we moeten blijven inzetten op het preventieve.”

Een hackathon is een bijeenkomst van software- en website-ontwikkelaars, designers en business-strategisten om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is, dat meestal in 24 uur tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald thema of om een probleem van een bedrijf op te lossen. Meestal wordt hiervoor een app, website of programma ofwel geprogrammeerd ofwel gefaket. Aan het eind van de hackathon wordt de oplossing gepresenteerd aan de jury die zal bepalen welk team gewonnen heeft. Hier is meestal een prijs aan verbonden.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More