Verliest België na het EK haar bondscoach?

De jacht op Roberto Martinez is geopend.

Deze week zou wel eens de week van de harde waarheid kunnen zijn. Er doen geruchten de ronde dat Tottenham interesse zou hebben voor onze bondscoach. Een bod is er nog niet gedaan, maar dat zou deze week wel eens in zijn bus kunnen vallen. Eind deze maand begint de Belgische ploeg te trainen voor het EK en het is in die periode not done om te gaan onderhandelen over een andere job.

Toch is het maar de vraag of de interesse wederzijds is. Tottenham biedt coaches niet meteen een veilig nest aan. De ploeg ontsloeg twee maanden geleden nog José Mourinho en is geen club die prijzen pakt.

Martinez is sinds 2016 de grote leidsman van de Belgische ploeg en straalt zelfzekerheid en vertrouwen uit. Het Belgische volk houdt van de Spanjaard, waarvan men denkt dat hij straks als een goeder huisvader het Nationale elftal naar een Europese titel zal leiden. Zijn contract loopt nog tot na het WK 2022 in Qatar. De voetbalbond houdt er rekening mee dat hij na het EK opstapt als bondscoach om het te gaan proberen bij een Europese (top)club. Daar is Martinez zelf ook actief naar op zoek. In elk Europees topland – vooral Spanje en Engeland – heeft Martinez wel een makelaar die hem vertegenwoordigt.

In de wandelgangen worden de namen van FC Barcelona en Real Madrid gefluisterd. Wanneer de Rode Duivels de Europese titel halen, zou dat wel eens voor rugwind kunnen zorgen voor de Spaanse Coach en staan de deuren van de wereldclubs voor hem open. In dat geval verliezen we door te winnen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More