Verlies van 80,9 miljoen euro voor Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) in 2020

Het resultaat van BAM N.V. werd grotendeels bepaald door volgende gebeurtenissen: een substantieel gedaalde retributie afkomstig van dochter Tunnel Liefkenshoek, een hogere afname van deze retributie ter financiering van de realisatie van de P&R op Linkeroever en uitzonderlijke afschrijvingen op studiekosten en activa in aanbouw.

Hierdoor vertoont de jaarrekening 2020 van BAM een verlies van 80,9 miljoen euro.

Lantis is de nieuwe naam voor de vroegere Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel nv. Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken.

Tot het opdrachtenpakket van het overheidsbedrijf behoort het aanpakken van de mobiliteit in en rond Antwerpen, de verbetering van de ring rond Antwerpen met het oog op doorstroming, overlastbeperking en milieu-impact, de realisatie van de Oosterweelverbinding, de aanleg van park&ride parkings rond Antwerpen, het uitbreiden van het netwerk en aanbod van de Antwerpse tram en de organisatie van een systeem van elektrische deelfietsen.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More