Verlenging Vlaamse subsidies voor persagentschap IPS

De Vlaamse Regering sloot in 2017 een convenant (overeenkomst) af met Inter Press Service Vlaanderen (IPS Vlaanderen of IPS) voor de periode 2018-2020. De Vlaamse regering verlengt nu het convenant voor de periode 2021-2023. Er wordt ook een jaarlijkse werkingssubsidie van 135.000 euro door de Vlaamse overheid voorzien voor IPS.

De beslissing over de subsidies werd vrijdag genomen. IPS Vlaanderen is een persagentschap met focus op het Zuiden en/of de impact van politieke en sociaal-economische ontwikkelingen op de inwoners van het Zuiden. De berichten behandelen diverse mondiale thema’s zoals ontwikkeling, voedselzekerheid en landbouw, de impact van de klimaatverandering op het Zuiden, armoedebestrijding, gender, maatschappelijk verantwoord ondernemen en mensenrechten.

IPS Vlaanderen maakt deel uit van Inter Press Service News Agency, een internationaal netwerk van journalisten met correspondenten in 150 landen. De Belgische vzw werd al in 1986 opgericht. Midden december berichtte IPS Vlaanderen dat wandelen ‘nog meer deugd doet als we de vogels horen fluiten’.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More