Verkrachters vragen om vrijlating, terwijl 15 maanden cel wordt gevorderd voor diefstal van mondharmonica en een kip

“De mondharmonica werd later teruggeven.”

Terwijl het land in shock is door de groepsverkrachting van een veertienjarig meisje – dat later zelfmoord pleegt – en de 19-jarige verdachte de vrijlating vraagt onder voorwaarden, vordert in Leuven een openbare aanklager vijftien en twaalf maanden cel voor de diefstal van een mondharmonica en een kip.

Het gaat om twee knarre zestigers, Nina K. en Patricia D.V. uit Leuven, die bij een 85-jarige kennis waren binnengevallen omdat ze nog geld van hem moesten. Ze zouden de man bedreigd hebben en gingen er uiteindelijk met een mondharmonica van door. Beide beklaagden ontkennen de diefstal van het instrument.

Volgens de maatschappelijk werkster die op het moment van de feiten aanwezig was, was het D.V. die de mondharmonica had meegenomen. De mondharmonica werd later wel teruggegeven.

Maar, één van hen pleegde zowaar nog een zwaar feit en stal een kip in een winkel. Er is wat verwarring over wie wat deed, maar volgens de verdediging van Nina K. heeft zij de mondharmonica niet gestolen, maar wel de kip. Waarvoor ze zich schaamt. En ook Patricia D.V. beweert de mondharmonica niet gestolen te hebben. Een raadsel dus.

Voor openbaar aanklager Ann De Cat is het duidelijk dat deze zware criminelen op gepaste wijze moeten gestraft worden en vraagt daarom vijftien en twaalf maanden cel en honderd euro boete.

Wie zegt er nu nog dat er geen harde en rechtvaardige rechtspraak is in dit land?

Uitspraak op 30 juni.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More