Verkoopt Gwendolyn Rutten haar liberale ziel?

Open Vld chairwoman Gwendolyn Rutten poses for photographers at the launch of the election campaign of Open Vld Flemish liberals ahead of the communal elections 2018, Wednesday 04 April 2018, in Huldenberg. BELGA PHOTO JOHN THYS

Magnette regelt een geheime ontmoeting met de zes paars-groene partijen.

“Magnette heeft zichzelf bevorderd tot formateur”, zegt een boze De Wever. CD&V-Kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi noemt het “compleet respectloos” en Koen Geens voelt zich koud gepakt. N-VA en CD&V waren niet uitgenodigd op een geheime vergadering tussen alle kandidaten voor paars-groen: Open Vld, Groenen Ecolo, Mr, SP.A. en PS.

Magnette komt met het slappe excuus dat hij wilde horen of er nog vertrouwen in hem is als informateur en of ze paars-groen nog zagen zitten. De Wever is zwaar verontwaardigd over deze geheime actie. Van Magnette had hij dit soort van manoeuvres nog durven verwachten, maar over de bocht van Open Vld die woordbreuk pleegt, heeft hij geen goed woord over.

Paars-groen haalt een erg krappe meerderheid en verschaft slechts een derde van de zetels aan Vlaanderen . “Vlaanderen is toch de regio die het meeste van de facturen betaald’, aldus de Wever. Hij zegt verbaasd te zijn dat Open Vld zich kan vinden in de plannen van Magnette die algemeen worden beschouwd als barslecht voor Vlaanderen. “Sociaal-economisch heel slecht, de tewerkstelling onder druk, de migratiekraan blijft open en het betekent dat de miljardenfactuur voor ons is”, zegt De Wever nog in een eerste reactie aan het VTM-nieuws. “Wij hopen dat het niet waar is.”

Het is duidelijk dat Gwendolyn haar liberaal zieltje wil verkopen voor het premierschap. De vraag is of Magnette zich kan vinden in de vraagprijs.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More