Vergeet pepperspray: deze wapens zijn volstrekt legaal

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Jongens toch: het was nogal een klucht de afgelopen dagen.

Dries Van Langenhove wordt in een plusminus drieduizend pagina’s tellend – en duur – dossier vervolgd voor racisme en verboden wapenbezit. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken mocht een en ander daarover gaan verduidelijken in de VTM-studio. Daar trok hij… een busje pepperspray, om aan te tonen dat die laatste kwalificatie enkel om pepperspray gaat. Hij voegde er nog aan toe dat iedere vrouw het recht zou moeten hebben om een busje pepperspray bij zich te dragen, om zich te verdedigen tegen schorremorrie.

Heel wat mensen vonden dat de Vlaams Belang-topman daar mee overschot van gelijk had, al schoot zijn actie hier en daar ook wel in een verkeerd keelgat. Zo liet de twitter-leider van ons land al weten dat pepperspray voortaan verboden is in tv-studio’s.

Maar het kan nog belachelijker. Zo heeft het Antwerps parket gevraagd om een PV op te stellen over Van Griekens verboden wapenbezit. In Antwerpen, de stad waar zowat wekelijks een granaat ontploft en meermaals per dag iemands zakken gerold worden door straatkrapuul, moeten agenten zich bezig gaan houden met een flesje pepperspray, jawel.

Opdat wij niet zouden willen dat onze lezers in ‘t gevang vliegen voor het bezit van pepperspray – stel je maar eens voor dat je er mee gepakt wordt nà de avondklok, da’s waarschijnlijk een geboeide rit recht naar de onderzoeksrechter – hebben wij uitgevogeld welke wapens er volstrekt legaal zijn. Toegegeven: ze passen niet allemaal in een broekzak of handtas.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More