Vergeet glühwein, Glu Gin is het nieuwste winterdrankje

Voortaan moeten gin liefhebbers niet langer op hun honger blijven zitten tijdens de wintermaanden, want dit drankje zal hen ongetwijfeld bekoren. Vergeet glühwein, maak kennis met Glu Gin! Deze zoete winterdrank past als geen ander bij een gezellige avond rond het vuur. 

Deze frisse temperaturen vragen om een verwarmend drankje. Glu Gin is, zoals de naam het al verraadt, geïnspireerd door glühwein en het is de eerste die je warm moet drinken. Het brengt het beste van de twee werelden samen in een glas.

Een smakelijke combinatie  

De Belgische Vincent Parisis kwam enkele jaren terug op het idee. Hij wilde aantonen dat gin veelzijdiger is dan de klassieke frisse gin tonic in de zomer. Wat ooit begon als een experiment draaide als snel uit tot een groot succes.

Het product bevat de beste eigenschappen van glühwein en gin. Het is een blend van een warme neutrale gin die gefuseerd is met een unieke mengeling van kaneel, kruidnagel, sinaasappel, bessen en verfijnde specerijen.

Dankzij het resem aan kruiden en de infusie van natuurlijke sappen van fruit behoudt dit drankje de typische kleur en blijven de originele smaken herkenbaar. In tegenstelling tot de traditionele glühwein is het iets subtieler en minder plakkerig en zoet.

Perfect serve

Je verwarmt de Glu Gin op een zacht vuur tot maximum 65°C. Het is niet de bedoeling dat het kookt, want dan is de kans groot dat je cocktail flets wordt.

Voorzie elk glas van 2 partjes appelsien en een kaneelstok en serveer er de warme drank bij. Tenslotte kan je het drankje ook nog afwerken met 1 tl suiker voor een zoete toets. Wil je hem zelf eens maken? Bekijk dan onderstaand filmpje, cheers!

Ook zo’n zin gekregen in Glu Gin? Bestel je fles via https://www.ginsonline.be/products/glu-gin

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More