Vereffening NV Fabelta na bijna 40 jaar eindelijk afgesloten

Opvallend bericht vandaag in de bijlage van het Belgisch Staatsblad: de afsluiting van de vereffening van de NV Fabelta.

De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel besliste op 16 maart tot de afsluiting door vereffening van die NV. De vereffening werd bijna 40 jaar (!) geleden geopend op 14 februari 1983. Wie een eensluidend uittreksel wil, kan zich wenden tot de griffier Nevens van die ondernemingsrechtbank.

Ooit was Fabelta met zeshonderd werknemers één van de grote namen uit de Belgische industrie. Het bedrijf maakte ooit deel uit van de UCB-groep, en werd op het eind van de jaren zeventig een staatsbedrijf. Het Nieuwsblad: “Delen ervan gingen failliet in een schandaalsfeer, terwijl grote vragen rezen bij de zware steun die de regering gaf aan de Beaulieu-groep om onder meer Fabelta-Zwijnaarde te herlanceren.”

Tienduizenden euro gingen naar de Fabelta-bedrijven. Ook de lage prijs die Beaulieu voor Fabelta-Ninove betaalde, was volgens het Nieuwsblad omstreden. De directie van het bedrijf werd tussendoor ook nog eens voor de rechtbank gedaagd wegens de ongezonde werkomstandigheden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More