Verder rijden naar Parijs hoeft eigenlijk voor niemand meer

Het Tourpodium is gekend.

“Pogacaer is een échte coureur. Geen laboratoriumproduct, maar een renner die de koers aanvoelt.” De woorden komen van Johan Bruyneel. Huij weet als meesteroplichter als geen ander wat een laboratoriumproduct is. Neemt niet weg dat de man de koers door en door kent. Hij twijfelt niet aan de eerlijkheid van Pogacar. ‘Dit is echt gene gewone’. Ik heb geen enkele reden om aan Pogacar te twijfelen. Hij is een supertalent”, zegt Bruyneel in ‘Het Laatste nieuws’. “Ik heb geen argwaan. Ik volg hem al van toen hij 18 jaar was. In de Ronde van de Toekomst heb ik hem na een mechanisch defect in zijn eentje 25 kilometer zien achtervolgen. Hij kwam net aan de voet van de Glandon opnieuw aansluiten. Die wordt er meteen afgekletst, veronderstelde ik, maar hij hield stand. ‘Dat is gene gewone’, dacht ik toen.”

Gele trui Tadej Pogacar kroonde gisteren zichzelf door op de loodzware klim naar de top van de Col du Portet zijn tweede ritzege te behalen, voor de Deen Vingegaard en Richard Carapaz. Zij zullen straks in Parijs in die volgorde ook mee op het podium staan. Of het ook in die volgorde is, is niet zeker, maar waarschijnlijk. Carapaz is veruit de slechtste tijdrijder van het drietal.

Pogacar zal zondag voor de tweede keer op het hoogste podium staan in Parijs. Hij zal dan nauwelijks 22 jaar oud zijn. Eddy Merckx won zijn eerste Tour op 24-jarige leeftijd. Velen voorspelden dat de steun van het team de achilleshiel van Pogacar zou zijn. Deze Tour bewees het tegendeel. Durven wij dan voorspellen dat Pocagar de Hinault en Merckx van de tabellen zal rijden? We voorspelden het van Froom en Bernal, maar er is – zo blijkt – meer nodig dan alleen maar goede benen. Er kan onderweg vanalles gebeuren. Dat Pogacar vandaag op eenzame hoogte staat en de terechte winnaar is van de TOUR 2021 staat buiten kijf.

Met de Olympische Spelen in het vizier, hoeft het eigenlijk voor niemand nog om tot in Parijs te rijden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More