Vennootschap van Yves Leterme keert bijna alle winst uit

De vennootschap van Yves Leterme werd eind juli 2014 opgericht. Leterme was daarvoor premier van België.

In 2019 (gebroken jaar tot eind juni) werd 140.423 euro winst na belastingen behaald door de vennootschap. Het was het ogenblik om die winst en een groot deel van de eerder behaalde winst uit de vennootschap te halen. Er werd 275.000 euro bruto uitgekeerd als vergoeding voor het kapitaal. In het boekjaar daarvoor bedroeg die uitkering 24.000 euro. Er werd op 2 jaar tijd dus net geen 300.000 euro winst bruto uitgekeerd als vergoeding. Op 30 juni 2019 viel het eigen vermogen hierdoor wel fors terug. De overige schulden namen dan weer fors toe.

Leterme is onafhankelijk consultant volgens LinkedIn met als standplaats Ningxia Hui, China. Zijn laatste tweet was een retweet van Annelies Verlinden over een meeting met Cao Zhongming, de Chinese ambassadeur in België. Leterme ging in 2019 aan de slag bij de Chinese holding ToJoy, die wereldwijd investeert in Chinese groeibedrijven. Dat maakte het bedrijf toen bekend. Leterme’s mandaat bij de internationale ngo Idea, waar hij 14.500 euro per maand opstreek, liep toen ten einde. Hoeveel hij bij de Chinezen verdient, is niet bekendgemaakt. Niet iedereen was overigens tevreden met die samenwerking.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More