Veganistische studenten eisen dat historisch schilderij wordt verwijderd uit refter

Vlaamse meester niet langer welkom in de eetzaal van de universiteit van Cambridge.

Cambridge had een schilderij van de Antwerpenaar Frans Snijders (1579-1657 in bruikleen van het Fitzwilliam Museum. Het meesterwerk hing in de eetzaal van de universiteit. Het schilderij toont een tafereel van een markt met dieren -waarvan velen dood -die te koop worden aangeboden.

Dat konden enkele veganistische studenten niet verteren. De intellectuelen zeiden dat ze niet konden eten omdat het werk aan de muur hing en eisten van de directie dat het schilderij zou worden verwijderd. Die gingen op hun eis in en lieten het werk verwijderen.

De vraag is wat er voor in de plaats zal komen. Elke oude meester lijkt voortaan uitgesloten, want er zal altijd wel iemand zijn die zich ergens aan meent te moeten storen. Het puritanisme van de nieuwe wereld is ondertussen meer dan grotesk geworden. Onlangs was er nog een ban van Facebook van werken van Rubens. De Kruisafneming van Peter Paul Rubens, werd een tijd lang gebannen omdat Jezus er – op zijn lendendoek na – naakt op te zien was.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More