“Veganisten zijn vaker ziek dan mensen die vlees eten”

Tot die opmerkelijke conclusie kwamen onderzoekers van Fisherman’s Friend.

Moeder Natuur heeft de mens ooit geschapen als omnivoor: een soort dat zowel dierlijk als plantaardig voedsel tot zich neemt. Ons gebit en ons darmstelsel zijn daar op aangepast.

Het kweken van vlees laat echter een serieuze ecologische voetafdruk na. Daarenboven zijn er de laatste tijd heel wat onderzoeken geweest, die aantonen dat eten van vlees ongezond zou zijn. Geen wonder dus dat er heel wat mensen zijn die vorig jaar hun steak en kotelet inruilden voor linzen en tofu.

Fisherman’s Friend is een Engels merk van keelpastilles. De snoepjes werden in 1865 door een apotheker ‘uitgevonden’, om slijm los te maken, hoesten tegen te gaan en keelpijn te verzachten. Tegen typische winterkwaaltjes dus. Er waren toen heel wat vissers die ze steevast meenamen op zee, vandaar de naam.

Fisherman’s Friend liet nu een onderzoek doen naar winterkwaaltjes bij bediendes, en trok daar nogal opmerkelijke conclusies uit.

In 2018 verklaarden de veganisten die deelnamen aan het onderzoek, gemiddeld 2,6 keer de dokter bezocht te hebben voor een verkoudheid of griep, terwijl het totaal gemiddelde slechts 0,7 keer is. Tweederde van zij die recent veganist werden, gaven ook toe dat ze in 2018 vaker naar de dokter moesten voor een verkoudheid of griep, dan in de voorbije jaren, toen ze nog geregeld een stukje vlees aten.

De vleeseters daarentegen verklaarden dat ze in 2018 niet vaker naar de dokter gingen voor winterkwaaltjes, dan in andere jaren.

Voorts toonde de studie ook aan dat millennials vaker thuisbleven van hun werk voor een verkoudheid, dan vijftigplussers. 

De onderzoekers zochten echter niet naar waar dit verschil vandaan zou komen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More