Veertigjarige Tsjetsjeen in Droixhe gedood met handvuurwapen

Op vrijdag 16 april 2021 brak rond 16.30 uur in de wijk Droixhe in Luik een extreem gewelddadige vechtpartij uit tussen de Koerdische en de Tsjetsjeense gemeenschap. Bij deze gebeurtenis van een zeldzaam gewelddadig karakter, werd één persoon met een vuurwapen gedood. Aangenomen werd dat dit met een kalasjnikov was, maar dat klopt niet.

Op dat moment werden verschillende schoten gelost. Dit leidde tot de snelle dood van het 40-jarige slachtoffer van Tsjetsjeense afkomst.

Minister Van Quickenborne: “In het huidige stadium kan ik bevestigen dat het overlijden werd veroorzaakt door een schot uit een handvuurwapen en dus niet uit een kalasjnikov alsook dat de onderzoekers veel informatie hebben ontvangen, waarvan de waarheidsgetrouwheid momenteel wordt geanalyseerd.”

De minister nog: “Deze feiten zouden het gevolg kunnen zijn van een woordenwisseling tussen mensen uit dezelfde gemeenschap een dag eerder op de parking van een tankstation in dezelfde buurt. Tijdens dat incident probeerden de eigenaar van het benzinestation en twee klanten tussenbeide te komen, maar ze werden aangevallen en kregen rake klappen, waardoor een van hen een maand lang arbeidsongeschikt is.”

Volgens minister Verlinden bestaat de materiële schade door de gebeurtenissen van vrijdag 16 april in de wijk Droixhe  voornamelijk uit vernielde wagens, waarvan sommige zelfs met kogelgaten (al dan niet van de kalasjnikov).

De ministers kregen vandaag in de Kamer elk afzonderlijk vragen over die gewelddadige gebeurtenissen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More