Veel meer Vlamingen doen aan SM en bondage dan je zou denken (video)

De trilogie ‘Vijftig tinten grijs’ ging zo’n 60 miljoen keer over de toonbank. We kunnen dus wel spreken over een wereldwijde hype. Werden de boeken zo massaal gelezen omdat ze zo goed geschreven zijn? Nee, de erotische verhalen met kinky zweepjes, handboeien en dominantie brachten menig vrouw – en man – hun hoofd op hol. Het heeft er voor gezorgd dat er de laatste jaren een verhoogde belangstelling voor BDSM is.

Hoe zit het eigenlijk met de SM-verlangens? De cijfers liegen er niet om. UAntwerpen en het UZA deden daar samen een onderzoek rond, en daaruit blijkt dat voor zo’n zeventig procent van de Vlamingen een vrijpartij wel eens wat stouter mag zijn. Meer nog: de helft van de ondervraagden gaf toe minstens eenmaal genoten te hebben van een vorm van BDSM.

Het zijn natuurlijk niet direct de extreme vormen van BDSM die je voor de geest moet halen. Het gaat hier eerder over het vastbinden van de partner met touw, het gebruik van handboeien, blinddoeken en het gebruik van ijsblokjes. Zo’n tien procent zegt al iets verder te gaan en gebruik wel eens een zweepje of geeft zich over aan een machtsspelletje in de slaapkamer, zoals een rollenspel.

Voor wie het eens buiten zijn eigen slaapkamer wil proberen: in de video hieronder zie je hoe Linde Merckpoel (StuBru) een nacht doorbrengt in een kinky BDSM-loft in Antwerpen. Een geheime locatie vol  zwepen, maskers, touwen en een andreaskruis.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More