Vaticaan investeerde in ‘homofilm’ van Elton John

Bisschop Bonny distantieert zich van standpunt Vaticaan.

Deze week benadrukte de katholieke kerk nog maar eens dat homorelaties een zonde zijn. De Congregatie voor de Geloofsleer antwoordde negatief op de vraag of priesters verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht mogen zegenen. Daarop liet de Antwerpse bisschop Johan Bonny weten dat hij plaatsvervangend beschaamd was. Hij verontschuldigde zich tegenover iedereen voor wie dat ‘responsum’ pijnlijk en onbegrijpelijk was. Hij distantieert zich van het standpunt van het Vaticaan over homoseksualiteit.

Na de moord van drie minderjarigen – mogelijk uit homohaat – op een homoseksuele man in een park in Beveren, krijgt de katholieke kerk er stevig van langs omdat zij indirect zouden aanzetten tot het stigmatiseren van homo’s .

Ook Elton John vindt het hypocriet dat katholieke priesters geen homohuwelijk mogen inzegenen omdat God “geen zonde” zegent. “Hypocriet omdat het Vaticaan wel miljoenen dollars in mijn biopic ‘Rocketman’ heeft geïnvesteerd en er een aardige duit mee heeft verdiend”, zegt Elton. Een investeringsfonds op Malta heeft namelijk een stevige bijdrage geleverd aan de film. De Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ kwam er in 2019 na onderzoek achter dat het Vaticaan grootaandeelhouder is van dat fonds. Zo is er door de katholieke kerk dus geïnvesteerd in “een film die viert dat ik het geluk heb gevonden door mijn huwelijk met David”, twitterde de zanger.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More