Vapen doodt: de popcornlong

Rokers stappen de laatste jaren massaal over naar de veel gezondere e-sigaret. Nuja, gezonder?

Onderzoekers van Harvard kwamen tot de bevinding dat driekwart van de e-sigaretten een chemische smaakversterker bevat die de de zogenoemde popcornlong veroorzaakt. Een merkwaardige en eerder ludieke benaming voor een ernstige, ongeneeslijke longziekte. Geen overdosis popcorn na een cinemabezoek dus, maar een dodelijk ernstig probleem.

Elektronische sigaretten kunnen mensen helpen stoppen met roken, vooral de e-sigaretten met nicotine, maar we kunnen niet langer negeren dat de toegevoegde chemische smaakjes schadelijke effecten kunnen hebben op de gezondheid.

In de VS is ondertussen een eerste dampdode gevallen die professoren rechtstreeks toeschrijven aan de e-sigaret.

Op Facebook dan weer, wil de 18-jarige Maddie Nelson ook waarschuwen voor de gevaren van het vapen. Zij doet haar aangrijpende verhaal op haar pagina en wil op die manier de wereld verwittigen voor de gevaren de elektronische surrogaat van onze sigaret.

Ironisch genoeg werd al 2015 gewaarschuwd voor de gevaren. Blijkbaar heeft men op de eerst dode gewacht tot de rook om ons hoofd was verdwenen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More