Vandenbroucke wil een reset van onze vaccinatiecampagne

Welke vaccinatiecampagne?

“Elk van de drie goedgekeurde vaccins is veilig en doeltreffend”, daarmee hebben wetenschappers hun eerdere beweringen bijgesteld. Ook het AstraZeneca-vaccin zou nu geschikt zijn voor 55-plussers. Maar er zal flink moeten ‘gemasseerd’ worden om mensen hier nog van te overtuigen. Wie zijn fouten niet kan toegeven, wordt achteraf ook niet geloofd als hij de waarheid spreekt. De grote boodschap die we dezer dagen meermaals zullen horen, is dat AstraZenca wél oke is. Plots zijn het de ‘Schotse gegevens’ die ons daarvan moeten overtuigen. In Schotland blijkt dat er een zeer goede doeltreffendheid is. “Ook bij AstraZeneca”, zegt professor Pierre Van Damme. “Ook bij oudere mensen zelfs.” Het probleem met AstraZeneca is – volgens Van Damme – dat het misschien iets te vroeg gecommuniceerd heeft via persteksten.

En dus hoopt minister Vandenbroucke dat het vaccin binnenkort wel voor ouderen gebruikt zal kunnen worden. Volgens ‘de bitch’ zou dat een gamechanger zijn. “Als we AstraZeneca aan iedereen kunnen geven, dan moeten we onze campagne ook veel simpeler en directer op de bal kunnen maken.” Welke campagne, horen wij je nu denken. Echte lekker gaat het niet. De campagne is een voorbeeld van hoe niet moet. Foute gegevens, onvoldoende medicijnen, slechte communicatie, lege vaccinatiecentra, volle rekken. Laten we hopen dat het met de komst van het vierde vaccin – dat van Johnson & Johnson – beter gaat. Dan zullen de operationele problemen wel moeten opgelost zijn.

Na de wereldvreemde opmerking van Erika Vlieghe met haar niet-zeuren-trui, had Vandenbroucke er in ‘De Zevende Dag’ ook eentje: “Mensen, ga morgen niet waar je werk. Volwassenen, blijf thuiswerken zodat de kinderen naar school kunnen. Laat ons er alles voor doen om de scholen open te houden.”

Zou Vandenbroucke weten dat er ook andere jobs dan bureauwerk bestaan?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More