Vandaag is het de rit van de waarheid voor Wout Van Aert

Finish op de top van Prati di Tivo, 1.450 meter hoog.

Zouden Van Aert en van der Poel zo goed zijn geworden, als ze mekaar niet waren tegengekomen? De twee vechten het al van jongs af aan tegen mekaar om de beste te worden. Ondertussen betekent ‘de beste’, de beste van de wereld.

Jumbo Visma test Van Aert in de Tirreno-Adriatico of hij een klassement kan rijden. Lukt aardig, maar de adem van van der Poel blaast telkens weer in zijn nek. Gisteren verspilde Van Aert krachten om de vluchters in bedwang te houden, zodat van der Poel (nog een keer) net dat tikkeltje meer overhield aan de streep.

Maar van Aert staat nog altijd op nummer één in het klassement. Vandaag is de ultieme test. Hebben zij bergtrainingen op Tenerife iets opgeleverd? De finish ligt op de top van Prati di Tivo, 1.450 meter hoog, na een beklimming van 14,6 kilometer met een gemiddelde hellingsgraad van 7 procent. Als Van Aert de Tirreno wil winnen, moet het vandaag.

Van Aert heeft de voorbije dagen zorgvuldig aan een kleine voorsprong gewerkt. Zijn onverwachte sprintoverwinning woensdag leverde hem tien seconden bonificatie op. Vier seconden kreeg hij voor zijn derde plaats donderdag. Gisteren pakte hij nog een keer zes seconden bonificatie, voor zijn tweede plaats in Gualdo Tadino.

Maar is het genoeg om de echte klimmers straks achter zich te laten. Egan Bernal, Geraint Thomas, Tadej Pogacar, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Romain Bardet, Jakob Fuglsang, ze zijn er allemaal. Ach ja, en laten we die ene niet vergeten, die van der Poel. Wat zal die bergop willen bewijzen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More