Vandaag begint dag één van drie jaar file op de Brusselse Ring

De werken aan de nieuwe brug van de Hector Henneaulaan over de Brusselse Ring (R0) zijn gestart.

Heel wat bruggen in ons land zijn toe aan vervanging. Alleen nog maar het vaststellen in welke toestand de bruggen verkeren, blijkt een haast onmogelijke klus. Één op de vijf gewestbruggen in Vlaanderen en Brussel zouden in slechte tot zeer slechte staat zijn. Oplossingen worden op de spreekwoordelijke lange baan geschoven

Sommigen zijn in zo’n slechte staat, dat repareren geen optie meer is. We hebben het niet over Romeinse viaducten van 2000 jaar oud, maar over betonnen ‘kunstwerken’ uit de jaren zeventig. De huidige brug van de Brusselse Hector Henneaulaan is zo’n pareltje.

“Weg ermee”, was de conclusie. De brug is niet alleen in ellendige staat, ook de manier waarop de weg ingericht is, is sterk verouderd en zorgt vaak voor zware verkeersongevallen. Voetpaden ontbreken en fietsers moeten semi-suicidale manoeuvres uitvoeren bij de oversteek.

En daarom is het tijd voor wat nieuws. Dat heeft zo zijn gevolgen voor het verkeer op de Brusselse Ring. Vanaf vandaag moet je over versmalde rijstroken rijden, tegen een verminderde snelheid van 70 kilometer per uur. Tijdens het weekend en ‘s nachts verlaagt dit naar 50 kilometer per uur. Nadien wijzigt de verkeerssituatie op de Ring niet meer en blijven de versmalde rijstroken aan 70 kilometer per uur de volgende drie jaar in voege. Vroeger opstaan dus, voor wie dit traject volgt.

Kostprijs: 38 miljoen euro.

© De Werkvennootschap

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More