Vanaf iPhone 6 binnenkort geen upgrades meer

Dure smartphones worden stilaan wegwerpproducten.

Dinsdag lanceert Apple zijn nieuwste iPhone. Naar oude traditie gebeurt dat live in een gehypte online-show met op het einde : “Just one more thing.”

Dat smartphones tegenwoordig 1.000 euro en meer kosten, vinden  we blijkbaar normaal. Dat we iedere keer een nieuwere versie willen eveneens. Maar dat we ze na een paar jaar niet meer kunnen upgraden ook?

Laten we het eens niet een keer hebben over wat me mogen verwachten, maar over wat we moeten missen.

Wie een iPhone 6 of een oudere versie heeft, kan die binnenkort niet meer upgraden, kondigt Apple aan. Ze voegen er fijntjes aan toe dat dat niet betekent dat die toestellen dan niet meer zullen werken, maar wel kwetsbaarder zullen zijn omdat ze geen veiligheidsupdates meer kunnen krijgen.

Toch maar een nieuwe kopen dan!? Met deze mededeling bevestigt Apple de wegwerpkwaliteit van haar producten en hun strategie: zoveel mogelijk upgraden zodat ze zoveel mogelijk (opnieuw) verkopen.

De lancering van de iPhone 6 dateert van september 2014. Hij werd toen aangekondigd als de grootste vooruitgang in de geschiedenis van de iPhone. 5 jaar later vindt het miljardenbedrijf Apple het niet meer nodig om haar grootste innovatie nog volledig te ondersteunen.

Hypen is een kunst, je laten hypen een verslaving.

One more thing: “Toon me je smartphone, en ik zeg wie je bent!”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More