Van Ranst heeft ‘geen compassie’ met jonge man die uit raam te pletter viel

Vlucht voor politie eindigt met dodelijke val van de vierde verdieping.

Het is zaterdagnacht als acht jongeren een feestje bouwen in het Ibishotel aan het Theaterplein in Antwerpen (je weet wel bij de Vogeltjesmarkt). Naar verluidt ging het er nogal losjes aan toe en bedienden de feestvierders zich van de nodige drank en drugs. Het personeel van het hotel zou meerdere keren gevraagd hebben om de nachtrust van de andere gasten te respecteren. Maar, om vier uur komt de politie aan bij het driesterrenhotel. Zij hebben meerdere klachten over geluidsoverlast binnengekregen. Damian R. vlucht naar het raam, opent het, probeert naar buiten te klauteren en valt van de vierde verdieping naar beneden. Verschillenden personen, onder wie de agenten, waren getuige van zijn fatale val.

Damian R. van Deurne zat dat weekend te ‘chillen’ in de Antwerpse binnenstad en besloot zaterdagavond om samen met zijn vriendin een kamer te nemen in het hotel, zodat ze zich niet hoefden te haasten voor de avondklok. Volgens de vriendin was er ‘een bijeenkomst’ in de gang, waar er werd gedanst en gedronken. Zij ging er samen met Damian naartoe. “Er werd wat gedronken, gelachen en gedanst. Ze zijn met hun tweetjes uit nieuwsgierigheid op het geroezemoes afgestapt”, vertelt de vriendin in ‘Het Laatste Nieuws’. Later op de avond gaat de jonge vrouw voor Damian naar de kamer, hij blijft achter een ‘feest’ verder. Iets na vier uur staat politie aan haar hotelkamer met het slechte nieuws. Het gerecht spreekt niet van een lockdownfeestje, maar van een feestje dat “spontaan is gegroeid”.

Of de  zeven aanwezigen een coronaboete zullen krijgen, of zich later voor de politierechtbank zullen moeten verdedigen, is nog geen uitgemaakte zaak.

“Onfortuinlijk, maar nul compassie”, reageert viroloog Marc Van Ranst in ‘Knack’. Hij voelt geen sympathie voor feestende jongelui. Van Ranst vindt het gewoon een moeilijke periode waar we spijtig genoeg door moeten.

Update: Marc Van Ranst heeft ondertussen gereageerd op zijn uitspraak en komt terug op zijn woorden. Hij wil niet compleet harteloos overkomen. Misschien moet iemand Marc een heel klein beetje leren zwijgen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More