Van Ranst geeft een tip om het verbod op niet-essentiële reizen te omzeilen

De goede raad van Van Ranst: “Reis niet af naar Turkije.”

De eerste viroloog van het land, Marc Van Ranst, lanceerde op Twitter een oproep voor alle Belgen: “Ga tijdens de paasvakantie niet (via een omweggetje) toch naar Turkije op vakantie of familiebezoek. En indien je toch al vertrokken bent, ga dan tenminste in quarantaine bij terugkomst.”

Plezierreizen zijn op dit moment nochtans verboden, maar er zijn wel vliegtuigen die die richting uitgaan. Volgens Van Ranst is sjoemelen niet moeilijk. Bij ‘TVL’ legt hij uit hoe. “Wie gaat, wordt geacht bij terugkomst het Passenger Locator Form in te vullen. Daarop moet dan ingevuld worden waarom de gemaakte verplaatsing essentieel is. Als men daarop zegt dat een familielid ziek is, dan wordt dat uiteraard vaak aanvaard”, zegt Van Ranst. “En dan kan men weg.” Turkije doet het niet zo best met de corona. Dus aan ‘zieken’ geen tekort.

Is deze info nu een tip, of een waarschuwing? Van Ranst heeft alvast een rotsvast vertrouwen in de burgerzin van de Belgen. Voor zover wij weten is er nog geen vensterplicht in het vliegtuig. Dus daar moet je wel even opletten. Wie toch naar Turkije zou reizen, moet bij zijn terugkomst in quarantaine. Maar ja, wie gaat dat komen controleren?

Nu de boodschap nog op de schotelantenne krijgen natuurlijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More