Van Ranst eist een strengere aanpak

Versoepelen kan pas in maart.

Volgens Vlaanderens bekendste viroloog, Marc Van Ranst, gaan we niet de goede kant uit. De cijfers dalen onvoldoende hard en dat is volgens Van Ranst te wijten aan een hardleerse10 procent van de bevolking. Er zijn volgens Van Ranst nog altijd mensen die op alle mogelijke manieren hun voeten vegen aan de preventiemaatregelen en daar is de rest van de bevolking het slachtoffer van. De viroloog wil dat die groep dringend strenger moet worden aangepakt. “Er is niks mis met de huidige regels: als iedereen die volgt, dalen de cijfers astronomisch snel”, aldus Van Ranst in ‘Het Nieuwsblad. “Enkelingen die regels overtreden, moeten harder worden aangepakt.”

Als dat niet gebeurt, dan zullen er nog strengere algemene maatregelen volgen. In Nederland en Duitsland is het al zover. Als de besmettingscijfers niet langer dalen en het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen, heeft De Croo straks geen andere optie dan verstrengen. Aan dit tempo zitten we pas pas ten vroegste tegen de krokusvakantie – half februari – onder de drempel van gemiddeld 800 besmettingen per dag. Daarna moeten we nog drie weken stabiel blijven en dan pas mag er versoepeld worden. Dan zijn we al in maart.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More