Van Ranst blaft naar Hoeyberghs en zet diens brief op zijn Twitter

Groot bakkes antwoordt op groot bakkes.

“Waarom”, vragen wij ons af. Waarom post Marc Van Ranst zoveel maanden na datum een brief van Jeff Hoeyberghs op Twitter? Waarom moet een professor die zich vervolmaakt in de profetie van de apocalyps zich bezig houden met gekibbel en politieke statements. Zelfde geldt voor Jeff Hoeyberghs, die al evenmin de kunst van de zelfbeheersing kent en keer op keer met krachttaal en scabreuze overdrijvingen zijn gelijk uitschreeuwt.

Hoeyberghs keerde zich ook tegen de virologen en andere wetenschappers en beschuldigde hen herhaaldelijk van het verspreiden van paniek en foute informatie. Om die reden stuurde hij op 19 juni juni 2020 een e-mail naar de Orde van Artsen met daarin de vraag om Marc Van Ranst – “professor met bijberoep waanzinverspreider” – en toenmalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block te laten schorsen.

Die brief mogen we nu lezen van Marc Van Ranst. En ja, het is een stevig stukje literatuur, zoals daar bijvoorbeeld staat te lezen dat de Orde “moet ingrijpen door zich formeel te distantiëren met name van artsen met politieke macht die zich schuldig maken aan kwakzalverij, het verspreiden van valse informatie naar het publiek onder psueudo-wetenschappelijke termen of zelfs totaal ongefundeerd. Ze werken mee aan een staatsgreep die de deontologische geneeskunde niet alleen de mond snoert maar grotendeels onmogelijk maakt.” Het doet denken aan de literatuur van Herman Brusselmans (met alle respect).

Marc Van ranst zegt dat hij niet onder indruk is en dat hij natuurlijk gelijk heeft gekregen. Waarom dan toch die brief posten? Nu goede de ene … verwijt de andere … .

Vul zelf maar in.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More