Van Quickenborne wil gevangenen prioritair vaccineren

De coronastrategie bestaat erin dat we eerst de inwoners van woonzorgcentra vaccineren. Midden december opperde het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek in zijn advies dat ook gevangenen voorrang zouden moeten krijgen.

Minister van Justitie Van Quickenborne kreeg hierover begin januari een vraag in de bevoegde commissie van De Kamer. De minister: “Ten eerste, uiteraard ben ik op de hoogte van het advies en deel het standpunt dat gedetineerden prioritair zouden moeten worden gevaccineerd. Ik ben het dan ook eens met het advies van het Comité voor Bio-ethiek, waarin wordt geopperd dat zij voorrang zouden moeten krijgen.”

Van Quickenborne nog: “Vooralsnog werden nog geen beslissingen genomen aangaande de eventuele prioriteit. De prioriteit gaat vandaag uit naar de woonzorgcentra. Er is nog geen definitieve beslissing genomen wat de gedetineerden en de personeelsleden van de gevangenissen betreft, maar ik kan u verzekeren dat ik zal pleiten voor het verlenen van prioriteit aan de gevangenissen in de volgende fase.”


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More