Van Quickenborne ondervraagd over misbruik met tankkaarten bij Gevangeniswezen

Het Centrum Integriteit van de federale Ombudsman is een groot onderzoek gestart naar misbruiken bij het personeel van het Gevangeniswezen. Dienstauto’s en de bijbehorende tankkaarten zouden misbruikt zijn voor privédoeleinden, zo meldden kranten van Mediahuis. Met dezelfde tankkaart werd zowel ’s ochtends als ’s avonds een tank gevuld, waardoor vermoed wordt dat de tankkaarten ook dienden om voertuigen van familieleden of kennissen te vullen.

Belga: “In de ‘grote garage van het Gevangeniswezen’, die zich in lokalen naast de gevangenis van Vorst bevindt, zijn onder meer een tiental gewone gezinsvoertuigen terug te vinden. Die mogen enkel tijdens de diensturen gebruikt worden door het personeel, en bij hoge uitzondering ook na de diensturen. Maar de 27 personeelsleden van de garage begonnen de auto’s steeds meer te gebruiken voor woon- en werkverkeer. Ook in het weekend reden ze ermee rond en gebruikten ze de auto’s als gezinswagens.”

De bijbehorende tankkaarten zouden volgens berichtgeving van Mediahuis bovendien gebruikt zijn om de brandstof voor privéritjes te betalen. Belga: “Er zijn feiten bekend dat met dezelfde tankkaart zowel ’s ochtends als ’s avonds een tank gevuld werd, waardoor vermoed wordt dat de tankkaarten ook dienden om voertuigen van familieleden of kennissen te vullen.”

Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen, erkent in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen dat er een onderzoek is. “Maar wij kunnen op dit moment niets kwijt over de gang van zaken. Het onderzoek is nog lopende en wij willen de enquêteurs niet hinderen door verklaringen af te leggen in de pers. Daarvoor is dit onderzoek te belangrijk.”

De informatie noopt kamerlid Sophie De Wit (N-VA) om woensdag een vraag hierover aan minister van Justitie Van Quickenborne te stellen (Het onderzoek naar het misbruik van dienstwagens en tankkaarten bij het gevangeniswezen – 55011166C). Het standaardantwoord van de minister is eigenlijk al gekend. Hij zal antwoorden dat hij de resultaten van het onderzoek afwacht.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More