Van Gerwen uit het toernooi geflikkerd met 5-0 (video)

Een verrassing van formaat, of toch niet?

Drievoudig wereldkampioen en nummer één van de wereld, Michael van Gerwen ging roemloos ten onder tegen Dave Chisnall. Je weet wel, Chizzy, de kerel die onze Dimitri van den Bergh naar huis stuurde. Wij schreven donderdag al in P-magazine dat Chizzy een ernstige kandidaat zou zijn voor de wereldtitel. Het verlies van ‘Dancing Dimi’ (met een gemiddelde van 102.1) krijgt hiermee postuum toch weer meer glans.

Chisnall oversteeg zichzelf nog maar eens tegen de Nederlander Van Gerwen. De cijfers spreken voor zich: veertien 180’ers en een gemiddelde van 107,34. Bovendien sloot Chizzy ook af met een zeer sterk checkout-percentage van 48 procent. Van Gerwen gooide slechts vier 180’ers en had geen antwoord op de klasse van Chisnall.

Exact zeven jaar geleden werd Van Gerwen voor het eerst wereldkampioen. In de finale versloeg hij toen Peter Wright. De nummers 1 en 2 van de huidige wereldranglijst zijn op het WK van nu al naar huis voordat de halve finales van start gaan. Chisnall staat voorlopig op nummer 8 op de ranking. Maar die ranking zal na het toernooi stevig door elkaar geschud zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More