Van der Poel wint zonder overschot de clash van de titanen

“Wellicht de mooiste cross van het seizoen.”

Wat verwacht was, gebeurde. De drie grote mijnheren van het veldrijden gingen in Namen een onderling duel aan. Baard tegen baard streden ze voor de eer. Het was Van Aert die de koers maakte door terug te keren naar een Pidcock die zich wilde bewijzen. Hij boekte vorige week een schitterende overwinning in Gavere-Asper, maar in Namen moest hij deze keer wel zijn meerdere erkennen in Van der Poel en Van Aert.

Maar het was den Hollander die won. Al was het zonder overschot. Na afloop bleek dat Van der Poel zich compleet had leeggereden. Minuten lang zat hij voorovergebogen te happen naar zuurstof en had niet eens in de gaten dat Van Aert hem met een tikje op de schouder proficiat kwam wensen. “Ik had nooit het gevoel dat ik overschot had en ben ook een paar keer bijna gevallen”, zei Van der Poel nadien. “ Het was echt op de limiet rijden, ik zat overal redelijk kapot. Er waren veel risico’s bij vandaag.”

Dat de wereldkampioen geen overschot had, drong pas na de meet echt door tot Van Aert. “Ik krijg de prijs van de domste vandaag”, zei Wout van Aert in een eerste reactie. “Ik breng Mathieu terug in koers door het gaatje dicht te rijden, ik had beter moeten weten. Ik had een beetje een gebrek aan vertrouwen, ik was te weinig bezig met de overwinning.”

En die psychologie kenden we tot hier toe voornamelijk in het tennis: de angst om te winnen!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More