Van de 160.000 terugkerende reizigers werden er slechts 9.000 getest

Vooral terugkeerders uit Midden- en Oost-Europa besmet.

Volgens Biostatisticus Geert Molenberghs zijn er mogelijks vijfduizend reizigers – die terugkeerden uit een rode zone aan het eind van de kerstvakantie – op reis besmet geraakt met het coronavirus. Zo’n 80.000 mensen hebben een zogenaamd Passenger Locator Form ingevuld. Dat is verplicht als je langer dan 48 uur in het buitenland hebt verbleven. Maar van die 80.000 is nog maar 11 procent getest bij aankomst, zegt Molenberghs in ‘Het Nieuwsblad’. Van die 11 procent blijkt 3,7 procent besmet.

We weten echter dat er meer dan 160.000 de grens zijn overgestoken en dus wordt het aantal besmettingen geschat op zo’n vijfduizend. Nog volgens Molenbergs gaat het niet om mensen die braafjes in hun vakantiehuisjes zaten, maar vooral om buitenlandse werknemers. “Ze hebben geen crimineel feit gepleegd. Die mensen hadden het recht om hun familie te gaan bezoeken”, aldus Molenberghs.

Het is een vervelende corona-tendens dat de Brave Vlaming die zich aan de regels houdt, moet opdraaien voor de ‘geïmporteerde’ Vlamingen voor wie de regels van dit land blijkbaar niet belangrijk zijn.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More