Van Avermaet vreest voor een devaluatie van de Olympische Spelen

“Ik wil niet moeten kiezen tussen de Tour of de Spelen.”

Wie goed is, rijdt de Tour de France. Wie goed is, rijdt voor goud in de Olympische Spelen. Wij meldden gisteren in P-magazine dat het door de Japanse quarantaineregels onmogelijk is geworden om Spelen en Tour te combineren. Na aankomst in Japan moeten atleten twee weken in “zelfisolatie”. Indien niet, worden ze uitgesloten van competitie. Wie van de Tour komt, kan slechts vijf dagen in quarantaine.

Een “eigenaardige situatie” vindt Van Avermaet. Hij wil dat het BOIC druk uitoefent op het IOC. “België is een wielerland. Als we naar Tokio gaan, is dat met reële kansen op een medaille, zowel in de tijdrit als in de wegrit”, aldus Van Avermaat in ‘Het Laatste Nieuws’. Van Avermaet werd op 6 augustus 2016 in Rio olympisch kampioen wielrennen op de weg en eind juli 2021 wil hij die titel in Tokio verdedigen.

Naar verluidt  is het niet het IOC, maar de Japanse overheid die dwarsligt. In dat geval komt Van Avermaet met het idee om het wielrennen later te programmeren. “De Spelen duren ruim twee weken. Het wielrennen kan naar het einde van de laatste week worden geschoven. Dat is mogelijk omdat wij niet afhankelijk zijn van kwalificaties, niet van kwart- of halve finales.”

Geen slecht idee en de enige manier om een gouden medaille de waarde te geven die het verdient.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More