Van Aert krijgt ongelijk van Hof van Beroep: 662.000 euro verbrekingsvergoeding

Nick Nuyens krijgt gelijk van de rechter.

Wout van Aert moet Nick Nuyens dan toch 662.000 euro betalen voor het verbreken van zijn contract. Dat is nog altijd minder dan de 1,2 miljoen euro die Sniper Cycling, de vennootschap achter Nick Nuyens, eiste. Maar, als verbrekingsvergoeding kan het tellen (zelfs voor Van Aert).

Nick Nuyens haalde Van Aert in 2017 binnen als speerpunt voor Verandas Willems – Crelan. Maar de relatie tussen beiden verzuurde. Van Aert kloeg bijvoorbeeld over het materiaal waarmee hij aan de slag moest. De spanning bouwde zich zodanig op dat de twee niet meer samen door één deur konden en Van Aert ging er vandoor terwijl zijn contract nog liep, richting Jumbo.

Van Aert motiveerde zijn vertrek door te stellen dat Nuyens in gebreke was gebleven, en hij dus ook geen verbrekingsvergoeding moest betalen. Dat vond de rechtbank in eerste aanleg ook. Doch, het Antwerpse Arbeidshof in beroep heeft daar nu anders over geoordeeld. De renner had volgens het Hof nog een lopende verbintenis en heeft die niet gerespecteerd. Daarom wordt Van Aert verplicht tot het betalen van 662.000 euro verbrekingsvergoeding.

Van Aert overweegt om in cassatie te gaan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More