Valse vaccins in omloop

Waar geld te verdienen valt, zijn er oplichters.

Dat er met een vaccin miljarden zijn te verdienen, weten niet alleen de farmaceutische bedrijven, maar ook oplichters, malafide personages die volgaarne een kruimel willen meepikken. Het was dan ook een kwestie van tijd voor vervalsingen zouden opduiken. En waar anders dan in het land van de namaak: China.

In de steden Jiangsu, Beijing en Shandong nam de politie drieduizend valse vaccins in beslag. Die bevatten een gewone zoutoplossing. Je gaat er niet dood van, maar beschermen doet het je ook niet. De politie zou tachtig mensen hebben opgepakt die een hele fabriek hadden opgezet om vaccins te maken die niet werken.

Om welke vaccins het gaat, heeft de politie niet bekend gemaakt. In China zijn er momenteel twee producenten van vaccins, Sinovac en Sinopharm. Vreemd genoeg is daar nog maar weinig over bekend. China claimt dat beiden 78 procent effectief zijn, maar buiten China wordt daar aan getwijfeld.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More