Vaccinatiefilmpje moet ongelovige gelovigen overtuigen om zich te laten prikken (video’s)

Geloof begint waar de rede eindigt?

Iedereen bereiken, dat is de opdracht. Iedereen noemt zich Belg, maar lang niet iedereen gedraagt zich als een Belg en haalt zijn/haar informatie eerder uit een heilig boek of op Al Jazeera dan op CANVAS. Het geloof – of volgens de politiek correcte vocabulaire: de levensbechouwing – heeft lange tenen. Ondanks het principe van de scheiding van kerk en staat – waarvoor in dit gastvrije Westen jarenlang is gevochten – mag de gelovige toch nog altijd op een voorkeursbehandeling rekenen.

In die filosofie lanceert Vlaams minister van Samenleven Bart Somers vaccinatiefilmpjes op maat van elke geloofsgemeenschap. Een website die zich richt op specifieke doelgroepen moet helpen om de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk te krijgen. Om groepsimmuniteit te bereiken, moet minstens 70 procent van de bevolking zich immers laten vaccineren.

Op de website van Somers worden niet alleen de gelovigen gepamperd, ook anderstaligen hoeven zich niet aan te passen aan de geplogenheden van het land en worden in hun eigen taal bediend. Anglicanen, Joden, Katholieken, Moslims, Orthodoxen, Protestanten en Vrijzinnigen, voor elk wat wils. De filmpjes nu nog op de schotelantenne krijgen en de missie zou geslaagd zijn. Het spul – zoals nu gebeurt – posten op een website die niemand kent en enig zoekwerk vergt om te vinden, lijkt ons zinloos en weggesmeten geld.

We hebben het voor jullie alvast gemakkelijk gemaakt. We geven je enkele voorbeelden. Alle andere filmpjes kan je hier bekijken. Misschien ook nuttig als je een godsdienst wil kiezen. Er zit nogal wat verschil op. De ene vertegenwoordiger van god kom al wat geloofwaardiger over dan de andere.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More