Vaccinatie Rode Duivels: De Croo voor, Weyts tegen

En nu?

Op 11 juni wordt er overal in Europa gevoetbald voor het EK. Voetballers mogen al een tijdje ( per uitzondering) voetballen, maar een echt cadeau is dat niet. Ze reizen van de ene bubbel naar de andere, van het ene wattenstaafje naar het andere.

Om tijdens het EK alle risico’s te beperken, vroeg de Koninklijke Voetbalbond aan bevoegd minister Ben Weyts (NV-A) om de Duivels te vaccineren. Doch, Ben wil geen ‘Heerentje’ doen en weigerde.

En dus trok de KBVB naar het kantoor van de grote baas van het land, het kabinet van premier De Croo (Open Vld). En jawel, De Croo reageerde positief. “Ook de Olympiërs zijn al gevaccineerd,” zegt het kabinet van De Croo in ‘Het Laatste Nieuws’. “Ondertussen zitten we ook volop in de versnelling van de vaccinaties en krijgt iedereen sowieso de komende weken een uitnodiging. Het zou jammer zijn dat de nationale ploeg bijvoorbeeld de halve finale zou missen omdat één speler besmet raakt. Vandaar ben ik pro.”

Maar, we leven in België. Het is niet omdat je de baas bent, dat je ook baas bent. Ben Weyts zet de hielen in het sportzand en is en blijft tegen. “Het internationale voetbal is zonder vaccinatie ook gewoon doorgegaan”, aldus Weyts. Neenee, die enkele tientallen spuitjes kunnen we echt niet missen.

De ultieme bevoegdheid voor de beslissing ligt nu bij de Hoge Gezondheidsraad, het wetenschappelijk adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid.

Gevolg? De voetbalbond maakte (legaal )gebruik van de overschotten die het vaccinatiecentrum van Ronquières uitdeelde. Een deel van de technische staf van de Rode Duivels en minstens één lid van het directiecomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn maandag al gevaccineerd. Pittig detail, de bond vroeg hen om geen embleem van de KBVB te dragen. Want het moest stiekem.

Leve België.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More